13. 11. 2016.

Kestenove mezzelune s hokaido tikvom punjene prepeličjim mesom




Sastojci:

-8 prepeličjih bataka i zabataka
-pačja mast za konfitiranje
-ljutika i panceta iz confita
-desetak listića svježe kadulje
-kavska žličica čubra
-30 dag pečene hokkaido tikve
-4 dag maslaca


Za tijesto:

-25 dag krumpira kuhanog u ljusci
-25 dag pečene hokkaido tikve
-20 dag kestenovog brašna
-15 dag grano duro semole
-2 jaja
-3 žlice maslinovog ulja


  Iz confita od prepelica opisanog u prošlom receptu izvadimo batake sa zabatcima i s kostiju odvojimo meso. Ljutiku i pancetu iz confita dobro ocijedimo od masnoće, dodamo čubar i zajedno s mesom sve usitnimo u mikseru.


  Hokkaido tikvu koju smo prethodno očistili od sjemenki i ispekli u pećnici narežemo na manje komade, posolimo, popaprimo, i zajedno s listićima svježe kadulje popržimo na maslinovom ulju.


  Krumpir skuhamo u ljusci. Pridržavajući ga kuhinjskom krpom ogulimo ga još vrelog, i dodamo vrućoj poprženoj hokkaido tikvi s listićima kadulje. Sve protisnemo kroz pasirku ili izmiksamo štapnim mikserom.


  Još toplu smjesu tikve i krumpira premjestimo na radnu plohu na koju smo prosijali kestenovo brašno i grano duro semolu. Dodamo jaja i rukama umijesimo elastično tijesto. Tijesto zamotamo u prijanjajuću foliju i ostavimo na hladnom da se odmori oko 1 sat.


Tijesto razvaljamo, ne pretanko, na debljinu od oko 2 mm. Modlom izrežemo krugove promjera 6-7 cm i nadjenemo ih prethodno načinjenom smjesom od konfitiranog prepeličjeg mesa, ljutike i pancete. Krugove preklopimo i rubove dobro spojimo tako da ih utisnemo viljuškom. Formirane mezzelune skuhamo u većoj količini posoljene vode kroz 20-25 minuta.


  Izvadimo ih i kratko ocijedimo te ih zajedno s na prutiće narezanom, prethodno pečenom, hokkaido tikvom premjestimo u tavu u kojoj smo dobro zapjenili maslac. Popržimo ih 2 minute sa svake strane i pažljivo, zajedno s tikvom izvadimo, Na maslac dodamo još nekoliko listića kadulje i miješajući, zagrijavamo ga dok ne postignemo beurre noisette, zlatno smećkaste boje, mirisa prženih lješnjaka. 


  Mezzelune  serviramo na zagrijanom tanjuru, uz prutiće tikve, prelivene s beurre noisette i posute ribanim pecorinom.

Nema komentara:

Objavi komentar