10. 01. 2014.

Svečani umak od blagvi



Sastojci:

-40 dag blagvi
-3 luka kozjaka
-2 dag maslaca
-2 dag guščje masti
-1 dcl slatkog vrhnja
-1,5 dcl guščje juhe
-1 jušna žlica heljdinog brašna
-bijeli papar
-sol


Blagve narežite na ploške od 3 mm. Posolite ih i pričekajte desetak minuta da se ovlaže. Uvaljajte ih u heljdino brašno. U tavi zagrijte maslac i guščju mast, zastaklite kozjak i dodajte blagve. Popržite ih kratko, miješajući, samo 2 do 3 minute. Dodajte sve ostale sastojke, pustite da provriju 2 minute i odmah sklonite s vatre. Pričekajte desetak minuta da se umak sam ugusti. Poslužite uz jela od guske i heljdine žgance.






Nema komentara:

Objavi komentar