21. 01. 2013.

Janjeći orzoto



Sastojci:

-60 dag na kockice narezanog mesa od janjećeg buta
-45 dag ječma
-1 vezica mlade ljutike
-10 dag pancete
-15 dag crnih odkoštenih maslina
-4 dcl jakog crnog piva s okusom meda
-3 žlice maslinovog ulja
-2 dag maslaca
-5 dcl povrtnog temeljca
-peršun
-papar
-sol



Povrtni temeljac posolimo, dodamo maslac i ječam. Ječam skuhamo napola tj 15-20 min. Ocijedimo ga i odložimo sa strane. Na maslinovom ulju popržimo pancetu i povenemo narezanu mladu ljutiku,dodamo masline i janjetinu i sve lagano pržimo desetak min.



Podlijemo medenim crnim pivom, a preporučam St Peter's Honey Porter, ukoliko ga ne možete naći uzmite stout O'Hara's kojemu dodate 3 kavske žličice kaduljinog meda.


Pričekajte da pivo zakuha pa sve pirjajte par min nakon čega umiješajte prethodno napola kuhani ječam.


Uz stalno miješanje pirjajte još desetak min dok ječam nije potpuno gotov, a sva tekućina isparila. Servirajte toplo uz zelenu salatu.




2 komentara:

  1. ajme sline mi cere. jeb... di nabavit to pivo. Nista, mislim da ce Tomislav(crna piva) sa malo meda morat odradit posal. LP vanja

    OdgovoriIzbriši
  2. Hello, sorry I don't speak Croatia but I still find your site a very helpful resource on Croatian food. I am heading to Zagreb in July this year and I would like to doing some cooking of my own in my apartment. Could you recommend me a quality butcher in Zagreb, preferably in Dolac, where I can buy a rack of high quality Croatian lamb i.e. from Pag, Cres, etc...

    OdgovoriIzbriši