17. 09. 2011.

Zeleni pirovi žganci



Sastojci:

-20 dag pirovog griza
-3 mlada luka
-3 mlada češnjaka
-srednje veliki poriluk
-3 jušne žlice kosanog lišća peršina
-6 dcl povrtnog temeljca
-1 dcl suhog bijelog vina
-žlica maslinovog ulja
-sol, papar



Sitno kosani mladi luk, poriluk i češnjak popržimo na maslinovom ulju da usahnu, podlijemo s 1 dcl suhog bijelog vina, dodamo kosani peršin i pirjamo dok vino ne ispari. Odložimo na toplo. Na povrtnom temeljcu skuhamo srednje tvrde žgance od pirovog griza, te ih premjestimo na tavu s poprženim lukom i češnjakom.

Popaprimo ih i snažno miješajući uz stalno preokretanje restamo desetak min. Vrele odmah premjestimo u lagano namašten kalup, sabijemo ih, rubove poravnamo pa ih preokrenemo na tanjur za posluživanje.

Nema komentara:

Objavi komentar