15. 08. 2012.

Salata histria



ili gastronomska dekonstrukcija Istre



 Sastojci:

-15 zrna kuhanog boba
-15 zrna kuhanih bobića
-8 zrna kuhanog slanutka
-grumenčić kozje ili ovčje skute
-4 manja i vrlo tanka listića tostiranog pršuta ili pancete
-manja, ženska šaka vrhova divljih šparoga
-3 čajne žlice brašna
-2 jušne žlice maslinovog ulja Ex albis Sandija Chiavalona
-2 šprica aceta balsamica u spreju
-sol


 Na vrućem ulju desetak sekundi preokrenite vrhove šparoga. Šupljom ih žlicom maknite s ulja. Isto ulje pospite brašnom, promiješajte i podlijte s dvije jušne žlice temeljca od šparoga. Neka se brašno sa temeljcem i uljem ugusti u kremu. Na tanjuru kremom načinite prepoznatljiv oblik, a ostale sastojke pouljite spomenutim uljem, posolite, rasporedite prema slici i nasprejajte acetom balsamicom.












Nema komentara:

Objavi komentar