10. 08. 2012.

Pečena štruca od janjećih tripica u maramici



Sastojci:

-60 dag kuhanih tripica
-30 dag mljevene janjetine
-20 dag pirea od poriluka
-20 dag naribanog, ocijeđenog krumpira
-20 dag pirea od slanutka
-2 jaja
-2 čajne žličica mljevenog korijandra
-6 srednjih čena češnjaka
-1 janjeća maramica
-sol
-papar



Poriluk popržite na maslinovom ulju i pirjajte dok ima tekućine. Dodajte mljevenu janjetinu i zajedno još kratko popržite. Ovu smjesu izmiješajte s ocijeđenim naribanim krumpirom i kuhanim slanutkom. Dodajte sve začine, jaja i polovicu narezanih tripica. Sve još jednom propustite kroz najmanji otvor stroja za mljevenje mesa.




U mljevenu smjesu dodajte ostatak narezanih tripica i rukama oblikujte štrucu. Položite ju na rastagnutu maramicu i zarolajte, a krajeve podvucite ispod.




Pecite na 200 C 45 min, izvadite i ostavite desetak min da se odmori pa narežite. Servirajte uz umak od sira i obilje salate.







Nema komentara:

Objavi komentar