25. 05. 2012.

Gratinirana fritaja od vrtnih šparoga na moj način



Sastojci:

-6 jaja
-15 dag kuhanog slanutka
-15 dag kuhanog i od ljuskica očišćenog mladog boba
-30 dag narezanih i blanširanih vrtnih šparoga
-15 dag Camemberta
-šaka mladog blanširanog motara
-jušna žlica kosanog mladog češnjaka
-jušna žlica kosanog peršuna
-2 jušne žlice punomasnog kiselog vrhnja
-3 jušne žlice maslinovog ulja
-sol, papar




 Izmiješajte jaja, slanutak, vrhnje, sol i papar. Štapnim mikserom pretvorite u gustu smjesu. Ostavite ju da odleži pola sata. Na maslinovom ulju kratko popržite mladi češnjak. Prelijte smjesom od jaja, vrhnja i slanutka.




Odmah dodajte šparoge, bob, kosani motar i peršun, dobro izmiješajte i polagano zagrijavajte dok se smjesa na vrhu ne počne zgrušnjavati.




Po vrhu nakapajte još žlicu vrhnja i rasporedite ploške sira. Brzo premjestite u zagrijanu pećnicu i gratinirajte 10 min na 220 C. Izvadite iz pećnice i ostavite 10 - 15 min na sobnoj temperaturi pa oprezno izvadite iz posude.




Gratiniranu fritaju režite u trokute, garnirajte ih kiselim motarom i vrhovima šparoga, a servirajte uz pikantnu crvenu rikolu ili mizunu.







Nema komentara:

Objavi komentar