18. 02. 2011.

Pačji bataci i zabatci u zelenom Porto umaku



Sastojci:

-4 kom većih pačjih nogu od cca 30 dag svaka, po mogućnosti od mošusne patke
-1,5 dcl bijelog Porta
-7 dag pistacija
-500 g listova blitve bez peteljke
-3 jušne žlice krutog punomasnog jogurta
-1,5 dcl povrtnog temeljca
-sol, papar



Pačje batke i zabatke otvorimo duž kostiju kako je prikazano u postu o obradi i filetiranju pataka. Meso istrljamo solju, paprom, Portom i ostavimo u hladnjaku 48 sati. Meso pečemo na laganoj vatri oko 4 min na svakih 10 dag. Meso izvadimo i stavimo na toplo.
Deglaziramo osatacima Porta i povrtnim temeljcem, dodamo mljevene pistacije, ocijeđenu vrlo sitno kosanu kuhanu blitvu i jogurt. Meso vratimo tako da zapečena koža bude s gornje strane, zagrijavamo još 8-10 min i serviramo vruće preliveno umakom uz savijaču od sira i zelenih šparoga.


Nema komentara:

Objavi komentar