28. 10. 2010.

Carpaccio od palamide na moj način



Palamida, sirena morskih dubina, nepravedno otjerana na margine gastronomije, optužena da je suha zbog predivne krtosti mesa, može biti vrhunska delicija kao Carpaccio, lagano pečeni steak ili u škrovadi. Ako ste u mogućnosti doći do žive palamide, obavezno ju iskrvarite, ako niste, filete potopite u hladnu vodu s komadima leda što će joj izvuči veliki dio zaostale krvi i znatno podići kvalitetu mesa.

Sastojci:

30 dag filea palamide
1/2 jušne žlice aceto balsamico kreme
2 čajne žličice wasabi paste
sok jedne srednje limete
sol, svježe mljeveni papar
čajna žličica svježe naribane kore naranče
0,5 dcl nekog vrhunskog Plavca malog, a preporučam Dingač
0,7 dcl što mlađeg ulja istarske bjelice


Sve sastojke mikserom pretvorite u jednoličnu homogenu smjesu, file palamide narežite na ploške debljine oko 2 mm i smjesu nanesite kistom na ploške s obije strane. Ostavite u hladnjaku oko 4-5 sati da se svi okusi prožmu.

Bruschette namažite istim uljem koje ste stavili u smjesu s vrlo malo wasabi paste. Ploške palamide slažite na tople bruschette i sve ukrasite većim komadima odkoštenih crnih i zelenih maslina. Ovom carpacciu ako niste leptir ne možete više ništa dodati, ali ako jeste, slobodno pospite još malo praha sa svojih krila.

Nema komentara:

Objavi komentar