28. 07. 2010.

Punjena Hokkaido tikva



Sastojci:

1 veća Hokkaido tikva (cca 75 dag)
10 dag divlje riže
30 dag mljevene janjetine
1 jušna žlica sitno kosane pancete
1 jaje
2 jušne žlice maslinovog ulja
2 jušne žlice kosanog luka
2 čena češnjaka
2 čajne žličice kosane paprene metvice
malo muškatnog oraščića, sol, papar


Horizontalnim rezom, 4-5 cm ispod peteljke tikvi odrežemo vrh tako da dobijemo prostor gdje ju izdubimo, a vrh s peteljkom spremimo kao poklopac. Tikvu izdubimo tako da ostavimo oko 2,5 cm tikve s korom. (Hokkaido tikvu nije potrebno guliti). Izvađeno tikvino meso očistimo od koštica i pospremimo za juhu. Divlju rižu koju smo namočili preko noći prokuhamo desetak min i ocijedimo. Sve sastojke izmiješamo i umijesimo rukama u jednoličnu masu kojom napunimo tikvu 2 cm ispod ruba.

Komad masnog papira za pečenje dobro namočimo u hladnoj vodi gužvajući ga. Izravnamo ga i trostruko presavijemo. Protvan lagano nauljimo, položimo namočeni papir i na njega punjenu tikvu kojoj smo vratili odrezani vrh kao poklopac. Pečemo ju oko 1 sat na 200 C. Poklopac odstranimo na stolu, a tikvu režemo na kriške kao tortu.

Nema komentara:

Objavi komentar