23. 06. 2010.

Pikantne trešnje




Sastojci:

5 kg očišćenih trešanja (najbolje kasne velike crne)
50 dag šećera za želiranje (Dr Oetker 1:3)
60 dag suhih brusnica
10 dag svježeg đumbira
5 kavskih žličica zelenog papra
2,5 dcl Bacardi bijelog ruma
1 kavska žličica mljevenog kardamoma.


Očišćene trešnje ispecite u pećnici pola sata na 200 C.
Jednu trećinu trešanja, sav sok koje su pustile tijekom pečenja, brusnice, đumbir, zeleni papar i kardamom izmiksajte u potpuno glatku gustu homogenu smjesu i ostavite preko noći u hladnjaku.
Smjesu zagrijte do vrenja, kuhajte ju 5-6 min, dodajte preostale trešnje i kuhajte još 5 min.

Dodajte šećer za želiranje i bijeli Bacardi. Prekinite kuhanje čim se šećer potpuno otopi, snažno izmiješajte i vreli džem lijevajte u vruće bočice. Zatvorene bočice pasterizirajte u vodenoj kupelji na 75 C 15 minuta.



Nema komentara:

Objavi komentar